AquaForte DM Vario

02/03/2019

De Aquaforte DM en dm vario zijn ideaal in gebruik in combinatie met gravity filterinstallaties in droge opstelling.
Met het meegeleverde voorzetfilter is de Aquaforte DM of dm vario ook in de vijver onder water te gebruiken.

Dankzij het handvat is de pomp eenvoudig uit de vijver te verwijderen.

 

Aquaforte DM VARIO

De Aquaforte DM Vario uitvoering is gelijk aan de standaard DM serie echter heeft de vario een extern bedieningspaneel waarmee de pomp traploos te regelen is van 30% tot 100%. De Dmvario pompen hebben een een 2" in- en uitgang.

 

WAAROM EEN REGELBARE DM VARIO POMP

Een regelbare DM VARIO vijverpomp kan handig zijn in veel situaties. Je bespaart er niet enkel stroomkosten mee maar is soms ook praktisch.

 

DM VARIO = LAGER TOERENTAL IN DE WINTER

Tijdens de winterperiode liggen de vissen in rust en produceren minder afvalstoffen, dat is mooi want ook de bacteriën in het filter zijn in rust en zetten minder afvalstoffen om. De dm-vario pomp mag dus ook gerust wat langzamer draaien. Hiermee bepaar je dus al vele euro's aan stroomkosten als enkele maanden lang het stroomverbruik gehalveerd word.

 

DM VARIO = RUSTIGE BEEKLOOP TIJDENS ZOMERAVONDEN

Een waterval of beekloop is mooi. Vooral in de zomermaanden is het echt genieten met het geluid van kabbelend water, maar In veel gevallen loopt een waterval of beekloop vrij hard. Voor het uitzicht of eventjes is dit prima maar verblijf je wat langer in de tuin kan het geluid van water wat storen. Met de DM VARIO verlaag je de waterstroom en krijg je echt dat rustgevende kabbelende beekje op de achtergrond.

 

DM VARIO = EXTRA CAPACITEIT WANNEER NODIG

Heb je een dm vario met overcapaciteit dan kun je standaard het toerental verlagen, hij verbruikt dan al minder stroom. Wanneer je tijdens de zomermaanden een piek van ammonia of nitriet hebt kun je tijdelijk de capaciteit verhogen voor extra filtering.

 

MODELLEN VAN DE AQUAFORTE VARIO

De Aquaforte DM VARIO is leverbaar in 3 varianten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.