Uw Koi voeren in de koudere periode

14/10/2020

Uw Koi voeren in de koudere periode, wat wel en wat vooral niet te doen. 

Naar mate de temperaturen verder dalen zal de Koi minder actief worden en is de behoefte van een licht verteerbaar Koi voer groot. Bij lage temperaturen is de stofwisseling van Koi erg laag, de Koi kan dan een grote hoeveelheid voer of voer met een hoog eiwit percentage niet verwerken, hierdoor blijft het voer voor langere periode in het darmkanaal van de Koi aanwezig, dit kan lijden tot problemen in de winterperiode en of het voorjaar. Verstandig is dan ook om te kiezen voor een lichtverteerbaar Koivoer van hoge kwaliteit met een relatief laag eiwit percentage. 

Bij welke temperatuur moet ik wat voeren?

0-5 graden - Bij deze temperaturen kan er niet meer gevoerd worden. Bij voorkeur blijft het vijverwater op een minimale temperatuur van 5 graden. 

5-13 graden - Bij deze temperaturen kan het beste gevoerd worden met lichtverteer baar Koi voer, voorbeelden hiervan zijn: Saki Hikari Multi Season, Probites Spring Autumn, Hikari Wheat Germ, Genki4Koi Immune Plus en Takazumi Vital. 

Hoeveel moet ik voeren?

Het is verstandig om niet meer te voeren dan de vissen in ongeveer 5 minuten op eten. Wanneer de vissen geen interesse meer tonen in het visvoer dan voer je te veel(bij normale omstandigheden). Overmatig voeren kan negatieve invloed hebben op de waterwaardes, het voer wat niet opgegeten wordt kan gaan rotten en verdwijnt in uw filter, bij lagere temperaturen zijn de bacteriën in uw filter ook minder actief, dit kan zorgen voor een verminderde waterkwaliteit welke de gezondheid van uw Koi nadelig beïnvloedt. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.