Superbead Small Wit

Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.
  • Gratis bezorgd vanaf 50 euro
  • Snelle levering
  • Al ruim 20 jaar ervaring met Koi en vijvers
8.7
KiyOh
88 beoordelingen
Beoordeel ons

SuperBead Filter Small

De Superbead combineert een fijnmechanische filtratie met een biologische. De SuperBead wordt ingezet bij (Koi-/zwem-)vijvers en zwembaden. Het filter kenmerkt zich door een ander spoelproces dan gewone Beadfiltersystemen en zandfilters.

Een aantal voordelen van de SuperBead:

Eenvoudig in gebruik doordat de SuperBead geschikt is voor energiezuinige pompen, geen extra luchtpompen nodig en uitmuntende filtratie. Hiernaast is de SuperBead eenvoudig te automatisten met de SuperBead automatic. 

Korte beschrijving van de werking

Het grof voorgefilterde water wordt in het filter gepompt, de korrels drijven bovenin en liggen stil, de korrels houden het fijne vuil tot 20 micron tegen.

Aan de oppervlakte van de korrels vindt de biologische filtratie plaats, het afgevangen vuil wordt regelmatig verwijderd door het spoelen van het filter welke geautomatiseerd kan worden. 

De zandlopervorm van de SuperBead

Zorgt voo rustige waterstroming door het filter en goede verdeling van het water door het filterbed. Tijdens het spoelproces voorkomt de vorm van de SuperBead dode hoeken. 

Pompen en energiebesparing

Eén van de grootste voordelen van de SuperBead t.o.v. andere zand/beadfilters is de benodigde pompdruk. Het is bij de SuperBead zeer goed mogelijk met lage druk (zeer energiezuinige) pompen te werken zoals de FlowFriend en Air-Aqua pompen. Gemodificeerde zandfilters hebben vaak het 2- tot 4-voudige aan pompvermogen nodig om netto dezelfde hoeveelheid water door het filter te verpompen.

Praktijk

Een SuperBead filter heeft een voorfiltersysteem nodig, zoals de SuperSieve (behalve in een binnenbassin). De SuperBead is overal eenvoudig te plaatsen, zowel onder als boven het waterniveau. Ook kan de SuperBead eenvoudig verder van het bassin staan, indien goed rekening gehouden wordt met de pijpdiameters. Omdat het een gesloten filter is, geeft binnenplaatsing van het filter geen vocht-, geur- en insectenproblemen. Omdat het SuperBead geen electrische componenten heeft, zoals een blower, kan hij ook eenvoudig buiten geplaatst worden.

Automatiseren van een SuperBead

Het automatiseren van de spoeling van de SuperBead is één van de beste manieren om een goede waterkwaliteit te waarborgen. Het filter wordt dan volautomatisch gespoeld, bijvoorbeel elke dag. Dan wordt dus automatisch elke dag de vervuiling verwijderd. De automatische set beschikt over 2x 220V stekkeraansluiting. De systeempomp wordt aangesloten zodat de pomp stopt tijdens een spoeling. Eventueel kan een vuilwaterpomp aangesloten worden die juist bij een spoeling geactiveerd wordt en zo het water uit de SuperBead zuigt en naar het riool pompt.

Specificaties

Merk
Air Aqua
Model
SuperBead Small (wit)
Afmetingen LxHxB
60x60x103 CM
Maximale vijverinhoud
25M3 Koivijver
Maximale opgegeven flow
17.5 M3 P/U
EAN
8717591050889

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.