Aquaforte Ultrabead UB 60

Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.
  • Gratis bezorgd vanaf 50 euro
  • Snelle levering
  • Al ruim 20 jaar ervaring met Koi en vijvers
8.7
KiyOh
88 beoordelingen
Beoordeel ons

AquaForte introduceert de nieuwe UltraBead filters!

Europa’s populairste beadfilter wordt na meer dan 17 succesvolle jaren opgevolgd door een nieuwe generatie. De nieuwe UltraBead filters zijn vervaardigd uit onverwoestbaar thermoplastic met ‘s werelds meest betrouwbare spuitgiet methode met aangegoten voet. Alle modellen zijn standaard voorzien van de geheel vernieuwde klep constructie met standaard by-pass! Dit garandeert een maximale flow met minimaal drukverlies. De UB60 is bovendien voorzien van Ø63mm leidingwerk voor nog minder weerstand.

Beadfilters zijn gesloten (druk)vaten gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtingsoppervlak ook als biologische filtratie.

Mechanische filtratie

De korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het water wordt er door de druk van de pomp doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het filter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen (tot 10 micron!).

Biologische filtratie

De plastic korrels hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m²/m³. De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën voor het afbreken van ammonium, nitriet en nitraat.

De visbezetting in de tabel is gebaseerd op 1% voer per dag. Aanbevolen pompcapaciteit: de pomp moet bij 2-3 meter waterkolom (0,2-0,3bar) in staat zijn om de helft van de werkelijke vijverinhoud per uur te verpompen (zie pompgrafiek van de betreffende pomp). Voor koivijvers van 40m³ en groter wordt een doorstroming van eens in de 3 à 4 uur gehanteerd. Filters worden geleverd incl. beads.
LET OP: maximale werkdruk 2,5 bar (25 meter). Beadfilters zijn tevens het ideale filter voor zwemvijvers! Zorgen voor perfect helder en gezond water!

Specificaties

Merk
Aquaforte
Model
Ultrabead UB-60
Afmetingen LxHxB
60x60x88
Maximale opgegeven flow
18M3 P/U
Maximale Koivijver
40M3
Maximale zwemvijver
80M3
EAN
8717605113876

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.