Air Aqua SuperSieve Large

€ 1.125,00

Levertijd 1-4 werkdagen

  • Gratis bezorgd vanaf 25 euro
  • Snelle levering
  • Al ruim 20 jaar ervaring met Koi en vijvers

Betaal in 36 termijnen van € 36,07.

SprayPay
Geld lenen kost geld
9.3
KiyOh
79 beoordelingen
Beoordeel ons

SuperSieve L

De SuperSieve is beschikbaar in meerdere modellen: Medium, Large en eXtra Large. Het belangrijkste aspect van een gravity-zeef is de interne overloop (zie kader). Deze is bij alle modellen van Air-Aqua zo laag mogelijk. Deze interne overloop bepaalt grotendeels de capaciteit van de zeef. Daardoor is de SuperSieve flexibel inzetbaar. Bij langere afstanden van de bodemdrain tot de SuperSieve is meer flow beschikbaar als de interne overloop laag is. Daarnaast is de kans op het ‘luchthappen’ door de pomp aanmerkelijk kleiner.

De SuperSieve Medium en Large hebben beide 3x 110mm inlaat, zodat de mogelijkheid geboden wordt om bijv. 2 bodemafvoeren i.c.m. een skimmer aan te sluiten. Model XL heeft zelfs een 4x 110 mm inlaat.
De kantelklep gaat volledig open en dicht bij een vrij kleine wijziging van het waterniveau onder het zeefelement. Zodoende heeft de SuperSieve een zeer stabiel en hoog waterniveau onder het zeefelement. Dit is belangrijk om het ‘luchthappen’ van de pomp te voorkomen. Het zeefelement wordt nauwkeurig met speciaal vervaardigde rubbers afgedicht op de behuizing zelf, zodat water (en dus vuil) het zeefelement niet ongefilterd passeren kan.

Het water wordt door schotten op het zeefelement geleid. Onder het zeefelement is ook een geleideplaat gemonteerd om het water rustig en zo ver mogelijk van de pompaansluitingen te leiden.
De SuperSieve heeft meerdere pompaansluitingen van 90 mm zodat ook een extra skimmerpomp apart aangesloten kan worden. Voor elk model is als optie een grover zeefelement (700 micron) en een deksel beschikbaar.

De interne overloop

De interne overloop van de zeef is de afstand van de bovenkant van de behuizing tot het punt waar het water intern overloopt naar het zeefelement. Hoe groter deze afstand, des te beter en flexibeler is deze inzetbaar. Omdat het water via communicerende vaten naar de SuperSieve loopt, is de maximaal beschikbare waterdruk die daarvoor aanwezig is door deze hoogte bepaald. Is dit hoogteverschil 26 cm (SuperSieve standaard), dan komt dat overeen met 0.026 bar waterdruk. Deze waterdruk is nodig om het water te verplaatsen van de vijver naar de zeef. Voor de inbouw dient de SuperSieve al 3 cm boven het maximale waterniveau te staan en er dient rekening gehouden te worden met een fluctuerend vijverwaterniveau. Stel deze zakt 5 cm (door bijv. spoelen van het filter), dan is van de 0.026 nog 0.018 bar over. Indien een zeef slechts 17 cm hoogteverschil heeft, dan blijft bij dit scenario slechts 9 cm over = 0.009 bar om het water door een buis van de vijver naar de zeef te krijgen. Hierdoor ontstaan vaak kritische situaties omdat te weinig water de zeef bereikt. Vaak krijgt de pomp dan lucht, wat leidt tot hinderlijk geluid en cavitatie (versnelde slijtage) van de pomp.

 

Specificaties

Merk
Air Aqua
Model
SuperSieve Large
Aantal ingangen
3 Ingangen
Afmetingen LxHxB
61x35x99,5
Maximale opgegeven flow
30M3 P/U
EAN
8717591050933

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.