Ultrasieve III 200 (zeer fijn) 2 ingangen

€ 999,00

Op voorraad

Op werkdagen voor 17:00 besteld, de volgende dag in huis

  • Gratis bezorgd vanaf 25 euro
  • Snelle levering
  • Al ruim 20 jaar ervaring met Koi en vijvers
9.6
KiyOh
22 beoordelingen
Beoordeel ons

Aquaforte ultrasieve 3 - zeer fijn (200 micron)

De Ultrasieve zeefbochtfilters van Aquaforte zijn perfect geschikt als voorfilter in veeleisende filterinstallaties. Met een ultrasieve haalt u namelijk een toonaangevend en betrouwbaar voorfilter in huis voor gebruik in professionele koi- en zwemvijvers. De Ultrasieve 3 met zeefelement van 200 micron is geschikt voor pompcapaciteiten tot maximaal 30m3/uur. Over het algemeen wordt deze Ultrasieve zeefbochtfilter als eerste in een zwaartekrachtgevoede filterlijn geplaatst gevolgd door een beadfilter of andere pompgevoed filtersysteem. De Ultrasieve 3 is voorzien van twee 110mm ingangen, één grote vuiluitlaat met schuifkraan (90/110mm) en één pompuitgang (90/63mm).

Werking Flowregeling Ultrasieve 3

Het vijverwater stroomt over de top van de verschuifbare wand. Deze verschuifbare wand is verbonden met een drijver zodat de hoogte van deze wand automatisch wordt geregeld. Deze niveauregeling zorgt er dus voor dat de hoeveelheid water die verpompt wordt ook weer exact binnenkomt in de Ultrasieve zeefbochtfilter.

Installatie ultrasieve zeefbochtfilter

De Ultrasieve 3 dient ten alle tijden gebruikt te worden in een zwaartekrachtgevoede opstelling. Met andere woorden dient de bovenkant ongeveer 1 centimeter boven de waterspiegel geplaatst te worden. Hierdoor voorkomt u het eventuele overlopen van het zeefbochtfilter. Deze voorfilter wordt voorzien van water door middel van een of meerdere bodemdrains en/of skimmers. In de onderstaande afbeelding staat een zwaartekrachtgevoed beadfilterysteem afgebeeld. In dit voorbeeld voorziet één bodemdrain en één skimmer de ultrasieve van het te filteren water. De beadfilter is in dit voorbeeld geplaatst in een filterput maar kan ook boven waterniveau geplaatst worden.

Misschien ook interessant

Ultrabead UB 60

AquaForte introduceert de nieuwe UltraBead filters! Europa’s populairste beadfilter wordt na meer dan 17 succesvolle jar...

€ 1.499,00

Ultrasieve III 300 3 ingangen

De Ultrasieve zeefbochtfilters van Aquaforte zijn perfect geschikt als voorfilter in veeleisende filterinstallaties. Met...

€ 1.079,00

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.