Ozon Redox UVC low pressure

Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.
  • Gratis bezorgd vanaf 50 euro
  • Snelle levering
  • Al ruim 20 jaar ervaring met Koi en vijvers
8.7
KiyOh
88 beoordelingen
Beoordeel ons

OZON REDOX UVC LOW PRESSURE

Incl. luchtpomp & statische mixer

De Ozon Redox UVC heeft een speciale 75watt T5 UV-C lamp die zowel ozon als UV-C produceert. De lamp produceert 600mg/u ozon en 25.000 microwatt aan UV-C straling. De ozon redox uvc lamp produceert ± 4000 uren ozon en ± 9000 uren UV-C straling. De Low Pressure versie wordt compleet gemonteerd op een PE bevestigingsplaat geleverd en is voorzien van een luchtpomp (14 l/m) die de ozon uit de unit “perst” en een “statische mixer” met twee aansluitingen die de ozon en lucht mixt met water zonder een noemenswaardig drukverlies. Deze uvc redox Low Pressure ozon uitvoering dient altijd na het filter te worden geïnstalleerd (vrije uitloop). De High Pressure uitvoering werkt met een venturi en kogelkraan ipv een luchtpomp waarbij de ozon uit de unit wordt gezogen en met de venturi wordt gemixt met water. Aansluitmaat is 63mm. Maximale flow ± 20m³/uur.

De lucht vanuit de luchtpomp wordt verdeeld. Een gedeelte stroomt rechtstreeks naar de statische mixer. Het andere deel wordt tussen het kwartsglas van de UV-unit en de UV-lamp geleid, waar de ozon opgewekt wordt. Aan de onderzijde van de UV-lamp wordt het ozongas via een ozonbestendige terugslagklep naar de statische mixer gebracht. De statische mixer heeft dus 2 ingangen: één voor lucht en één voor ozon.

Het resultaat:
Goede kiemcontrole met verassend helderder water in vergelijking met alleen UV. Door de statische mixer en het gebruik van ozon is het water veel zuurstofrijker. Een luchtsteen heeft een relatief slecht rendement en de overdracht in een statische mixer is veel effectiever. In combinatie met ozon wordt deze efficiency nog verder verbetert.

De redox uvc ozon wordt geheel compleet gemonteerd geleverd:
1x luchtpomp 800 lph
1x statische mixer
1x 75 Watt UV met 0,6 gram O3/uur (Philips)
1x montageplaat
Alle benodigde terugslagkleppen en aansluitingen

De unit is eenvoudig te monteren en is zeer veilig in gebruik daar alle eventuele resten ozon door de UV-lamp afgebroken worden. Mocht de UV-straling, voor het afbreken van de ozonresten, minder worden, dan produceert deze tegelijkertijd ook geen ozon meer!
De aanbevolen waterflow is 8 - 15 m3/uur, geschikt voor vijvers tot ongeveer 30 m3. Bij grotere systemen is eenvoudig een tweede systeem aan te koppelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.