FlowFriend HP

Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.
 • Gratis bezorgd vanaf 50 euro
 • Snelle levering
 • Al ruim 20 jaar ervaring met Koi en vijvers
8.7
KiyOh
88 beoordelingen
Beoordeel ons

FlowFriend HP 

De FlowFriend is ver vooruit op het gebied van energiezuinig water verpompen. De FlowFriend voldoet nu al aan de hoogste MEI-klasse boven de 0.7. De MEI-klasse, de Minimum Efficiency Index, is gerelateerd aan het rendement van zowel de motor als de hydrauliek van de pomp en is een richtlijn, opgezet in 2012, om energiebesparing op waterpompen te verplichten.

Om de bijzonderheid van deze prestatie te benadrukken: de EU stelt vanaf juli 2014 een MEI van minimaal 0.4 verplicht.

De FlowFriend-Serie:

 • extreem energiezuinig
 • standaard debiet-/toerenregeling
 • optioneel 0-10V regeling
 • grote flows bij lage energie-opname
 • extreem stil
 • een zeer effciente, nieuwe generatie permanent magneetmotor
 • 3 verschillende geoptimaliseerde pomphuizen, volledig gegoten uit RVS316
 • optimale afstemming voor veelzijdige toepassingeen premium-efficiency IE4 motor
 • motor ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland 
 • wereldwijdinzetbaar:spanningen variërend van100-240V/50-60 Hz

Standaard is elk type FlowFriend regelbaar in toerental (600-2550 rpm). Voor het regelen is een display op de pomp gebouwd, waar ook het vermogen en de urenstand af te lezen zijn. Via een optionele 0-10V ingang is elke FlowFriend ook extern aan te sturen. Het grote voordeel van permanent magneet motoren t.o.v. frequentie geregelde a-synchroonmotoren is de opmerkelijk hoge efficiency bij lage toeren. Echter, ook in het hogere toerenbereik zijn ze beduidend zuiniger.

Ingenieuze pomphuizen
De hydrauliek van een pomp bestaat uit de pompwaaier en het pomphuis. De hydrauliek van de FlowFriend is volledig van gegoten RVS316. Robuust, glad en een perfecte vorm voor minimale interne verliezen.

De hydrauliek bepaalt:

 • voor een belangrijk deel de totale efficiency van de pomp
 • de geschiktheid van de pomp voor een bepaalde toepassing.

FlowFriend HP
De HP beschikt over een pomphuis met een meer gesloten waaier en daardoor meer druk. De HP is voornamelijk bedoeld bij opvoerhoogtes vanaf 4 mwk (0.4 bar). Toch verpomt de HP tot 50m3/uur en heeft zij een maximum druk van 14 mwk (1.4 bar).
De HP is zeer geschikt voor bijvoorbeeld zand lters en grotere opvoerhoogtes. Ook als leidingen meer bochten hebben en armaturen bevatten, zoals UV en verwarming, is de HP een uitstekende keuze. De HP heeft een 3” zuig- en 2.5” aan de perszijde.

Motor en afdichting
De FlowFriend beschikt over een zeer hoogwaardige asafdichting van Eagle Burgmann. De motor zelf is ontwikkeld en wordt geproduceerd door één van Duitslands grootste en voornaamste producenten van elektromotoren. Het rendement van de motor ligt, afhankelijk van het toerental, tussen de 88 en 94%.

Droogloper of natloper
De FlowFriend is een droog opgestelde pomp met een asafdichting (droogloper). Deze techniek is energie- en veiligheidstechnisch een superieure keuze ten opzichte van zogenaamde natlopers (waar het anker van de pomp in het water draait). Daarom wordt bij industriële toepassingen vrijwel alleen gewerkt met pompen met een asafdichting. Omdat bij drooglopers het anker en de stator extreem dicht op elkaar geplaats worden, hebben ze beduidend minder energieverlies tijdens bedrijf in vergelijking met natlopers. Bij natlopers is dan ook altijd sprake van een compromis. Is de afstand tussen stator en anker erg klein, dan is het risico van beschadiging door vastzittend vuil tussen anker en stator erg groot. Wordt echter de afstand groter, dan nemen de energieverliezen van de pomp kwadratisch toe.
Als bij een natloper de statorzijde beschadigt, is direct contact tussen de kern (met spanningen boven 300V) en het water mogelijk. Bij toepassingen waar mensen het water aanraken of erin zwemmen is een natloper dan ook niet aan te bevelen.

Het resultaat van de pomp laat zich het beste weergeven in de pompgrafieken en specificaties. De pomp is getest op een testfaciliteit welke voldoet aan de volgende normering: NEN-EN-ISO 9906. De pomp voldoet aan de Europese richtlijn 2009/125/EC (ecodesign requirements for water pumps).

Specificaties

Merk
FlowFriend
Type
HP
Capaciteit
5 - 50 M3 P/U
Maximale opvoer
14 Meter
Wattage
30 - 1150 Watt
EAN
8717591051480

Misschien ook interessant

AquaForte Prime Vario 30000 regelbare vijverpomp

Nieuwste generatie Sine Wave vijverpompen met controller voor variabele snelheden van 30 tot 100%. Dankzij de Sine Wave ...

Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.

FlowFriend Pro

De FlowFriend is ver vooruit op het gebied van energiezuinig water verpompen. De FlowFriend voldoet nu al aan de hoogste...

Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.

FlowFriend Standaard

Flow Friend Standaard. De FlowFriend is ver vooruit op het gebied van energiezuinig water verpompen. De FlowFriend voldo...

Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.

Aquaforte DM Vario 30000 S

In navolging van de enorm populaire DM Vario serie komt Aquaforte nu met de S serie, de nieuwe en verbeterde regelbare v...

€ 599,00Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.