Air Aqua GH Plus 2.5KG

Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.
  • Gratis bezorgd vanaf 50 euro
  • Snelle levering
  • Al ruim 20 jaar ervaring met Koi en vijvers
8.7
KiyOh
88 beoordelingen
Beoordeel ons

Air Aqua GH Plus 2.5KG

Bij goed vijverwater is de carbonaathardheid (KH) duidelijk lager dan de totale hardheid (GH). Gebruik GH+ vooral dan, indien de GH ongeveer op dezelfde waarde ligt of lager is dan de KH.

Wat is de GH waarde precies

De GH waarde is de totale hardheid of gezamenlijke hardheid van water. het is een maatstaaf van de hoeveelheid opgeloste metaalionen in water. Onder andere magnesium en calciumcarbonaat. Die ook direct het belangrijkste zijn om te kennen voor vijverwater.

Deze waarde is relevant voor al het water, dus ook drinkwater en leidingwater. Hoe hoger de GH waarde in leidingwater bijvoorbeeld, betekent vaak een teken van zeer kalkrijk water. Je waterkoker bijvoorbeeld is dan veel sneller verkalkt.

Voor de vijver is de GH van groot belang, zeker in vijvers waar ook waterplanten staan is het een bron van mineralen en voedingsstoffen. Daarnaast ook voor micro-organismen en bacteriën in je vijver.

Ideale hardheid water in je vijver

Als GH waarde voor vijvers hanteren we een absolute ondergrens van 5 voor een stabiel systeem. Dit is vooral voor vijvers zonder planten, maar wel met een visbestand. Heb je meer een natuurlijke vijver, of rijke hoeveelheid waterplanten? Dan raden we een absolute ondergrens van 8 aan.

  • Plantenvijver: optimale GH waarde van 12 of 13 (hoger mag)
  • Natuurvijver met vissen: minimaal 10, liever 12 of 13.
  • Vijver met forse visbezetting of Koivijver: GH van minimaal 5.

Specificaties

Merk
Air Aqua
Serie
GH Plus
Inhoud
2.5KG
EAN
8717591050612

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen.